Archív

Tisztelt Érdeklődő!

Ezúton tisztelettel tájékoztatom, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tanácsadójaként vezetői kommunikációs tréningsorozatot szervezek 2012. október hónap folyamán, hat vidéki helyszínen.

A tréninget elsősorban vidékfejlesztési szervezetek, önkormányzatok és más közigazgatási szervek, civil szervezetek, oktatási és kulturális intézmények vezetői és kommunikációs szakemberei számára ajánlom.

Az egész napos tréning célja a kommunikációs, retorikai és beszédtechnikai készségek fejlesztése elméleti ismeretek átadása és gyakorlati feladatok elvégzése által, de a tréning során a résztvevők a közösségi kapcsolatok fejlesztésének módszereit is elsajátíthatják.

A tréningek az alábbi helyszíneken és időpontokban kerülnek megtartásra:

2012. október 2. (kedd)

Egerszalók, IKSZT

Pontos cím: 3394 Egerszalók, Sáfrány u. 7. (Heves megye)

2012. október 4. (csütörtök)

Geszteréd, IKSZT

Pontos cím: 4232 Geszteréd, Petőfi út 7. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

2012. október 9. (kedd)

Bordány, IKSZT

Pontos cím: 6795 Bordány, Felszabadulás u. 44. (Csongrád megye)

2012. október 11. (csütörtök)

Iszkaszentgyörgy, IKSZT

Pontos cím: 8043 Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. (Fejér megye)

2012. október 16. (kedd)

Zselickisfalud, IKSZT

Pontos cím: 7477 Zselickisfalud, Fő u. 65. (Somogy megye)

2012. október 18. (csütörtök)

Gersekarát, IKSZT

Pontos cím: 9813 Gersekarát, Honvéd u. 2. (Vas megye)

A tréningek valamennyi helyszínen 9:00 órakor kezdődnek és várhatóan 17:00 óráig tartanak, a program kávé- és ebédszünetet is magában foglal.

Felhívom szíves figyelmét, hogy az egyes helyszíneken – a rendezvényterem befogadóképességét és a tréning hatékonyságát figyelembe véve – maximum 20 fő részére biztosított a részvétel. A jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében tudom figyelembe venni.

A tréningen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket elektronikus úton, a vezetoitrening@gmail.com e-mail címre szükséges megküldeni. Az előzetes regisztráció határideje az egyes helyszínekre vonatkozóan az alábbiak szerint alakul:

2012. október 2. Egerszalók: szeptember 26. éjfélig;

2012. október 4. Geszteréd: szeptember 28. éjfélig;

2012. október 9. Bordány: október 3. éjfélig;

2012. október 11. Iszkaszentgyörgy: október 5. éjfélig;

2012. október 16. Zselickisfalud: október 10. éjfélig;

2012. október 18. Gersekarát: október 12. éjfélig.

Kérem, hogy regisztrációja során az alábbi adatokat feltétlenül szíveskedjen megadni:

- a szervezet megnevezése;

- a jelentkező személy neve, beosztása;

- a helyszín, amelyre jelentkezni kíván.

Kérem, hogy amennyiben lehetősége van rá, a tréninggel kapcsolatos jelen e-mailt szakmai partner szervezetei részére is továbbítani szíveskedjen.

Tisztelettel üdvözli:

Kemecsi Ferenc s.k.

színművész, tanácsadó

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012.05.11
|  Tájékoztató

 

Tájékoztató

Örömmel tájékozatjuk Önöket, hogy szervezetünk, a Zöld Kultúra Közhasznú Egyesület (székhely: 8693 Kisberény, Petőfi Sándor u 20., fiók telephely: 7555 Csokonyavisonta, Alexandra-puszta, adószám: 18784316-1-14, képviselő: dr. Krauss Ágnes Orsolya, nyilvántartásba vételi okirat száma: Pk. 60138/2006, ügyfél regisztrációs szám: 1004484826) a 76/2011. (VII.29) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatás pályázati felhívásának keretében a Rinya-Dráva menti kiadványok célterületre benyújtott pályázat keretében 3.000.000,- Ft támogatást nyert.

Szervezetünk célja jelen pályázatban, hogy olyan – a térség természeti értékeit bemutató - ingyenes kiadványt jelentessen meg, amely mind online, mind nyomtatott formában elérthető lesz az érdeklődők számára.

Fonyód, 2012. május 14.

Dr. Krauss Ágnes Orsolya

Zöld Kultúra Közhasznú Egyesület

elnök
2011.10.26
|  Új LEADER pályázatot nyújt be szervezetünk

Egyesületünk újabb LEADER támogatásra nyújthat be pályázatot.

2011-ben szép eredménnyel és sikerrel valósítottuk meg a LEADER program keretében támogatott rendezvényeinket, most újabb pályázat benyújtására nyílt lehetőségünk. A 2009-es benyújtási időszaktól eltérően most kétszeres feltételrendszernek kell megfelelnünk, ahhoz, hogy támogatást kaphassunk. A programot érintő változásokról Dr. Kollmann Gergely, a „Dél-balatoni LEADER” Zrt. igazgatóságának elnöke tájékoztatta egyesületünket.

Dr. Kollmann Gergely: A Helyi Bíráló Bizottsághoz sok korábbi nyertes ügyfél nyújtott be projekt adatlapot, ez a LEADER program eddigi megvalósításának sikerét igazolja. Az a tény, hogy ebben a benyújtási időszakban 155 projekt javaslat érkezett be, amelyből 143-at tudott támogatni a bizottság, szintén azt mutatja, hogy a térségnek szüksége van ezekre a forrásokra. Az új eljárásrendeknek megfelelően a pályázni kívánóknak előzetesen be kellett nyújtaniuk projekt ötletüket, hogy a részvényeseinkből választott bíráló bizottság tagjai megvizsgálhassák a Stratégiához való illeszkedést. Pályázatot benyújtására csak azok az ügyfelek jogosultak, akiknek a javaslatát támogatta a bizottság, mivel a támogatói nyilatkozat a pályázat nem hiánypótolható részét képezi. A bizottság három ülést tartott a 60 napos felkészülési időszakban és egységes álláspontot alakított ki arra vonatkozóan, hogy mindazon projekteket támogatja, amelyek megfelelnek a formai követelményeknek.

A pályázókat nemcsak az előzetes vizsgálat érinti újdonságként, hanem az is, hogy most kizárólag elektronikus benyújtásra van lehetőség. Ahhoz, hogy egy szervezet, legyen akár önkormányzat, akár nonprofit szervezet, vagy gazdasági szereplő benyújtsa a pályázatát, meg kell hatalmaznia egy magánszemélyt arra, hogy a pályázatot a rendelkezésre álló elektronikus felületre feltöltse.

A feltöltéssel megbízott magánszemélynek rendelkeznie kell ügyfélkapus regisztrációval, valamint saját MVH regisztrációs számmal. A pályázatot benyújtó szervezetnek is kell MVH regisztrációs számot igényelnie, valamint a meghatalmazás kiállításához szükséges elektronikus jelszót. Ezek a technikai nehezítések nem segítenek abban, hogy a pályázók magának a projektnek az összeállítására tudjanak hatékonyan figyelni. Munkaszervezetünk létszáma a bevezetett működési költség elvonások miatt a harmadára csökkent, de változatlanul segítjük ügyfeleinket abban, hogy minél eredményesebb és másoknak is hasznos projekteket tudjanak elképzeléseikből megvalósítani.2011.09.20. | NCA - Nemzeti Civil Alapprogram

Honlapunk fenntartását, frissitését idén is a Nemzeti Civil Alapprogram segítségével sikerült megoldanunk!

Köszönjük.2011.06.27
| Kisebbségi Kerekasztal - Előadások anyagai letölthető formában

Szociális helyzet a Pogányvölgyben


Civil szervezetek szerepe és jelentősége

2011.06.27
| Kisberényi Olimpia Emlékeztető

Idekattintva letöltheti az emlékeztetőt a Kisberényi Olimpiáról

2011.06.27
| Kisebbségi Kerekasztal Emlékeztető

Idekattintva letöltheti az emlékeztetőt a Kisebbségi Kerekasztalról


2011.05.17
| Kisebbségi Kerekasztal

Meghívó

A Zöld Kultúra Egyesület szeretettel meghívja Önt az Egyesület által szervezett, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatási keretein belül megvalósuló

Kisebbségi Kerekasztal

elnevezésű konferenciára!

Várunk minden érdeklődőt 2011. június 17-én 13:00 órától a Buzsáki Faluházban megrendezésre kerülő kerekasztal beszélgetésre!

Tervezett előadóink:

Németh Julianna- NCA Dél-dunántúli Regionális Kollégium tagja

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Balatonboglári Kirendeltség munkatársa

Fonyódi Rendőrkapitányság előadása a bűnmegelőzésről

Az előadásokat követően lehetőséget biztosítunk minden résztvevőnek, hogy kerekasztal mellett, egy kötetlenebb kérdezz-felelek párbeszéd keretében a felmerülő kérdések, észrevételek átbeszélésre kerüljenek!


2011.05.09
| Kisberényi Olimpia

Meghívó

A Zöld Kultúra Egyesület szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját az Egyesület által szervezett, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatási keretein belül megvalósuló

Kisberényi Olimpia

elnevezésű egész napos családi és sport programra!

A Kisberényi focipálya mellett felállított színpadnál, s a körülötte kialakított versenypályánál várunk minden érdeklődőt 2011. június 11-én 9 órától!

Várjuk 4-5 fős baráti társaságok és családi csapatok nevezését az izgalmas ügyességi feladatokból összeállított versenyre! A térség minden településéről örömmel fogadjuk a jelentkezéseket május 15-től, és izgatottan várjuk, vajon ki viheti haza 2011-ben a Kisberényi Olimpia Serlegét.

Nevezéseket a Polgármesteri Hivatalban kitölthető nevezési lapon keresztül, az olimpia@zoldkultura.hu e-mail címen, avagy a helyszínen, 2011. június 11-én 9-től 9:45-ig a rendezői sátorban várjuk.

Várjuk a szurkolótáborok, támogató csapatok érkezését. Izgalmas programok várják a kicsiket és nagyokat is a színpadi zenés és táncos produkciókkal, a családi versenyekkel.

Az első 100 gyerek vendéget vattacukorral ajándékozzuk meg!

A programok látogatása és a versenyekre való nevezés természetesen ingyenes, várjuk a térség minden lakóját!!

A helyszínen lehet jelentkezni a rendezvénysorozatunk záró állomására, a Buzsáki Faluházban megrendezésre kerülő
Kisebbségi Kerekasztal rendezvényünkre.2011.05.09 | Kisberényi Majális Összefoglaló


Idekattintva letöltheti az összefoglalót a kisberényi majálisról

2011.04.01 | Kisberényi Majális

A Zöld Kultúra Egyesület szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját az Egyesület által szervezett, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatási keretein belül megvalósuló


Kisberényi Majális

elnevezésű egész napos családi programra!


A Kisberényi focipálya mellett felállított színpadnál várunk minden érdeklődőt 2011. május 1-én 9 órától!

A majális ideje alatt kerül megrendezésre a Kisberényi Focibajnokság, melyre 5+1 fős csapatokban várjuk a nevezéseket! A legjobb csatárt és kapust oklevéllel, a győztes csapat tagjait egy-egy üveg borral jutalmazzuk.

Az izgalmas versenyek és a helyi focibajnokság mellett Horváth Krisztián, Kisberény Polgármestere, a helyszínen felállított bográcsban főzi meg „Jó barátok gulyása” névre keresztelt, messze földön híres specialitását, mellyel délben megvendégeli a program látogatóit.

A programok látogatása és a versenyekre való nevezés természetesen ingyenes, várjuk Kisberény minden lakóját!!

A helyszínen lehet jelentkezni a rendezvénysorozatunk következő állomásaira, a Kisberényi Olimpiára, valamit a Kisebbségi Kerekasztal rendezvényünkre.
2010.11.16 | Honlap indulása
Elindult az egyesület honlapja. Szeretettel köszöntünk minden látogatót.